Gabioner24.se

Skicka till: Sverige

Välkommen till vår webbshop

0
Din varukorg är tom.

0

Från oss till dig

Vår kundservice

Vi skriver fortfarande Service med stort s. Därför har vi samlat information om våra gabioner här.

 

Vad är gabioner?

Ett riktigt blickfång till hus & trädgård

Låt kreativiteten flöda och smycka din gröna oas eller hemmets väggar med gabioner. De dekorativa kvadratiska eller rektangulära korgarna som fyllts med trä, kullersten, natur- eller krossten är en verkligen iögonfallande och kan ställas upp både inom och utomhus. Gabioner – även kallade stålkorgar, gallerkorgar eller stenkorgar – är barnsligt enkla att sammanfoga för att bygga upp en mur eller någon annan formation.

Visste du att?

Ordet gabion kommer från italienskan och betyder ungefär ”stor bur”. 

Information & fakta

  • Ståltrådsgaller, punktsvetsat av 4 mm ståltråd.
  • Kan fyllas i mindre format, vilket ger ett nättare utseende än med större maskvidd och ett stabilare galler.
  • Monteringsspiraler gör monteringen enkel utan att du behöver verktyg.
  • Legering av aluminium-zink, mycket bra rostskydd. 

Vad kan jag göra med gabioner?

Äkta allkonstnärer Att använda gabioner 

Det finns nästan inga gränser för vad du kan göra. Gabioner kan användas på många sätt och är ett enastående och prisvärt alternativ till vanliga murstenar eller betongmurar vare sig du vill hägna in din tomt (trädgårdsmur, staket, tillsammans med paneler), bygga ett insyns- eller bullerskydd, om du vill ha en bänk med monterad bänkskiva eller en upphöjd plantering. Stenkorgar lämpar sig också utmärkt som stödväggar i slänter, för att bygga trädgårdsdammar eller för att kanta gångar. Dessa konstruktioner är inte bara funktionella, utan även ytterst dekorativa.

Vårt tips: Använd gabioner som sockel under ett bord eller en bardisk och montera belysning för att låta dem komma till sin rätt.

Hur monterar jag gabioner?

Så här stannar sten på sten

Det går knappt att göra det lättare. Du behöver inget speciellt verktyg för att montera rent dekorativa gabioner. Fäst bara gallerkanterna i varandra genom att vrida samman spiralerna, fyll på med sten och klart! På det här sättet kan du till och med montera flera gabioner till och ovanpå varandra till en kompakt mur. 

Vårt tips: Ställ ner en frigolitkloss mitt i gabionen och fördela stenen omkring klossen. Då blir gabionen inte lika tung och du sparar in på dyrbart fyllnadsmaterial.

Har du tänkt att gabionen ska ha en bärande funktion? Då krävs ytterligare åtgärder.

  • Först måste du gjuta ett fundament och sedan montera en staketstolpe som passar till gabionens storlek.
  • Ställ sedan bara gabionen över stolpen och fäst samman gallerkanterna genom att vrida samman spiralerna.
  • Använd ett vattenpass för att kontrollera att gabionerna står exakt rätt under hela arbetet, även medan du fyller dem med sten.
  • Använd distanshållare eller spännankare så att gabionerna är fixerade under fyllningen och inte buktar ut. Var noga med att fylla gabionerna jämnt.
  • Fyll till slut stora stenar för hand en sten i taget, mindre sten kan hällas direkt i gabionen ur en spann.

Har du fler frågor? Besök då vår sida med Frågor och svar & hjälp. Men vi hjälper dig gärna personligen också. Det räcker med ett telefonsamtal eller ett mejl.