• 60 års erfarenhet av sten och stål
 • Betala med faktura
 • Kvalitet tillverkad i Tyskland

Gabion-kolonner: Mångfald i trädgården

Många trädgårdar och fastigheter är idag omslutna av en avskärmning. Detta garanterar en hög grad av integritet. Utforma din personliga gräns med gabionkolonner - det gör den särskilt lätt att underhålla. Stenpelarna i den skapar speciella visuella höjdpunkter och är en välkommen förändring. De luckrar upp helheten och förskönar staketet på ett mycket individuellt sätt. Sätt fast... Fortsätt läsa
Många trädgårdar och fastigheter är idag omslutna av en avskärmning. Detta garanterar en hög grad av integritet. Utforma din personliga gräns med gabionkolonner - det gör den särskilt lätt att... läs mer »
SORTERA
 • Standard
 • Mest sedda
 • Pris stigande
 • Pris fallande
 • Namn
Stänga filter
från till
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Inga resultat hittades för filtreringen!
Vad vi erbjuder dig
Korta leveranstider
Mer än 2 000 olika storlekar av våra gabiongaller finns omedelbart tillgängliga i vårt lager. Dessa är vanligtvis klara för leverans inom 24 timmar och överlämnas till leverantören så snabbt som möjligt.
Kvalitet tillverkad i Tyskland
Våra varor har tillverkats i Tyskland sedan 1954. Vi skickar gabionelement och tillbehör med GLS och DPD eller en speditör till många europeiska länder. Förresten: Från ett ordervärde på 80 € ingår leveransen för dig.
Kompetent kundrådgivning
Om du har några frågor, hjälper vi dig gärna med råd. Skicka bara en icke-bindande förfrågan via telefon, e-post eller chatt. Du får sedan ett konkret erbjudande inom cirka 24 timmar.

Många trädgårdar och fastigheter är idag omslutna av en avskärmning. Detta garanterar en hög grad av integritet. Utforma din personliga gräns med gabionkolonner - det gör den särskilt lätt att underhålla. Stenpelarna i den skapar speciella visuella höjdpunkter och är en välkommen förändring. De luckrar upp helheten och förskönar staketet på ett mycket individuellt sätt. Sätt fast avskärmningsskärmar av trä eller pil med våra spiralformade pelare och skapa en stugträdgård. Särskilt moderna material, som ett insynsskydd av PVC och WPC, blir särskilt bra i kombination med våra varmförzinkade pelare.

 

Mångfald och individualitet

Vi erbjuder våra gabionkolonner i otaliga varianter. Här hittar du också vad du söker: rund eller fyrkantig bas, liten eller stor maskstorlek, många olika tjocklekar och höjder eller varmförzinkade eller galvaniserade varianter. Vi erbjuder rätt produkt för din trädgård.

 

Harmoni och stabilitet

Det speciella med våra pelare är att korgarna böjs i vår fabrik. Därför har även de kantiga pelarna harmoniskt avrundade kanter - utan något låsande material. Vi tar hand om monteringen åt dig: Spiralsolarna har en vertikal spiral på ena sidan, som vi redan har skruvat in åt dig. Avståndskopplingarna ingår i tillräcklig mängd. Den här gabionvarianten är dock så stabil på grund av produktionsmetoden att de runda korgarna klarar sig helt utan distanser och de fyrkantiga korgarna kräver endast extra stöttning för mycket stora tvärsnitt. Gabionkolonnerna används inte bara för fastighetsgränser utan även i många delar av trädgården.

 

gabioner24.se är din kontakt om du behöver gabionkolonner i olika former och storlekar. Bläddra i vår webbshop.

 

Gabioner som designkompisar i trädgårds- och landskapsarkitektur

Långt innan gabionerna användes i trädgårdar uppfördes de längs motorvägar och federala vägar för att skydda närliggande byar från trafikbuller. Ursprungligen användes de redan under medeltiden som skydd i krigsföring. Trådnätet byggs upp i några enkla steg och fylls sedan med gabionstenar. Detta skapar en ljudabsorberande effekt och en optimal visuell skärm.

Gabioner kan upptäckas som dekorativa element i många trädgårdar - antingen som gabionkolonner, gabionmöbler eller i form av upphöjda bäddar och örtspiraler. I landskapsplanering tjänar de ofta till att stabilisera bankarna. Den snabba och enkla monteringen är ytterligare en fördel med gabioner.

 

Gabioner i trädgården

gabiona.de är din pålitliga partner med många års erfarenhet inom trädgårdsbranschen. Vi erbjuder dig inte bara gabionstängsel att välja mellan, utan tillverkar också föremålen i många olika former och storlekar. Vi erbjuder användbara och dekorativa element för ditt utomhusområde. Både färdiga byggsatser och skräddarsydda gabioner öppnar många möjligheter för dig.

 

Gabionväggar och gabionstängsel

Gabionkolonnerna gör långa murar och staket mer lättsamma utan att förlora säkerhetsaspekten. Din trädgård eller ditt hus förblir skyddat från nyfikna ögon. Samtidigt har staket med integrerade gabionkolonner också fördelen att fallande löv stannar kvar framför dem. Du kan använda olika former för att integrera gabionkolonnerna i din avskärmning. Det finns inga gränser för din kreativitet.

Även om det konventionella väggblocket i en gabion för fastighetsgränsen har en rektangulär form, kan runda gabionkolonner ge tillräcklig uppluckring. Du kan också avstå från gabionkolonnerna för att skapa en fullständig kant och bygga en öppen mur. Den här varianten passar särskilt bra i trädgården, till exempel längs terrasser. Istället för en gabionkolonn kan du plantera ett blickfång med en vintergrön häck.

 

Sängens utformning

Allt fler trädgårdsägare odlar sin egen frukt och sina egna grönsaker. Bakvänliga högbäddar blir allt mer populära. Så om du vill odla sallad, gurkor, tomater eller örter kan du planera dina grönsakslandskap med gabionhöjningsbäddar. Du kan hitta dem i vår butik som färdiga kit. Med lite kreativitet kan du också använda gabionkolonner för att skapa en harmonisk helhetsbild av de odlade områdena. Alternativt kan du också välja bland våra specialtillverkade gabioner.

Trädgårdsmöbler

Gabionkolonnerna är ett mångsidigt komplement till gabionmöblerna. Bänkar eller specialdesignade bord förvandlar ditt tillhåll till något alldeles speciellt. Alla behöver trots allt en plats att koppla av på. Med lite uppfinningsrikedom kan gabionkolonner av lämplig höjd också utgöra en optimal och stabil grund för att sätta upp ett soltält, som på ett elegant sätt kan täcka de annars monotona stödstolparna. Oavsett hur du föreställer dig din loungehörna i trädgården - gabionmöbler är ett utmärkt komplement. De kan stå ute året runt - utan att vittra sönder.

 

Gabionkolonner för individuell trädgårdsdesign

Du vill hålla nyfikna ögon eller objudna gäster borta från din egendom så effektivt som möjligt. För att du alltid ska känna dig säker är gabiongränser ett bra val. Den enkla konstruktionen och integreringen av andra designelement som gabionkolonner gör din avskärmning helt unik.

 

Säker montering av gabionkolonnerna

Kom ihåg att våra pelare alltid ska vara försedda med en anordning som förhindrar att de tippar. För att göra detta ska en staketstolpe från vårt sortiment av tillbehör antingen dymlas ner på ett befintligt fundament med en stolpsko eller betongas ner i marken. Stolpen kan helt enkelt placeras över förankringen och fyllas med stenar. På detta sätt är stolpen dold och ger tillräcklig säkerhet.

Inhägnader för staket

För att bygga en komplett inhägnad behöver du flera meter gabioner. För att bryta upp helhetsbilden är det ett smart knep att kombinera muren med gabionkolonner och på så sätt bryta upp den. Dessutom kan man fästa skyltar eller till och med brevlådor på dem.

Men gabionkolonnerna ser också bra ut utan trådvägg. Om du installerar dem som stolpar i ett trästaket får du en ovanlig bild. De olika materialen - trä, metall och sten - som växlar med varandra har en särskilt tidlös effekt.

Planterbara gabioner

En gabionkolonn blir ett verkligt blickfång i trädgården när den installeras som ett planterbart element. Vi tillverkar gärna gabioner på mått för dig. Vi tillverkar metallkorgarna helt enligt dina specifikationer.

Stora gabionkolonner kan utmärkt smyckas med hängande eller klätterväxter, som vanligtvis sträcker sig över hela storleken när de blommar. Gröna staketstolpar blir också en riktig höjdpunkt. Små gabionkolonner är lämpliga för stående växter som inte har en stor omkrets. Mellan fyllnadsstenarna kan du placera ett arrangemang av olika blommor som blommar vid olika tidpunkter. På så sätt kommer du alltid att ha full prakt på dina gabionkolonner. En extra blomkruka kan också integreras i vissa modeller.

Arrangemanget är helt upp till dig. Oavsett om det är på samma höjd eller om det är flera gabionkolonner på olika höjder - i vilket fall som helst skapas en extraordinär bild.

 

Gabionkolonner på gabiona.de

Gabioner24.se är din onlinebutik om du letar efter gabionstaket, gabionkolonner och gabioner som specialtillverkade produkter. Det innebär att du har tillgång till ett brett utbud av produkter som ger dig obegränsade möjligheter att utforma din trädgård. Vi levererar de färdiga byggsatserna och de enskilda modellerna till ditt hem med de gabionstenar du valt. Allt du behöver är lite handskicklighet och en hjälpande hand för att bygga.

Senast betraktad
Din WhatsApp-kontakt till Gabioner24
Gabioner24
Gabioner24
Hej, vi svarar gärna på dina frågor.
Välkommen till vår butik! Utanför våra öppettider kan det ta lite längre tid för oss att besvara din förfrågan.
whatspp icon whatspp icon