Kombinera gabioner med trä och fyll dem

Den som vill kombinera gabioner med trä, har en mängd olika alternativ: om fylld med träplankor, som gabionbänken med timmerupplag eller som trästaket med gabionpelare – naturmaterial och trådkorgarna passar fint ihop.

Kombinera gabioner med trä och fyll dem

Vanligtvis fyller man ståltrådskorgarna med naturstenar. De som föredrar att göra sin trädgård eller terrass rustik och pittoresk kan ta till trä. Men trä är inte alltid lika med trä: Således kan gabionkorgarna fyllas av olika typer och former av trä i olika storlekar och färger. Väl lämpade för detta ändamål är staplade träplankor eller massiva träpålar. Men även tunna grenar och sågade stockar utgör ett utmärkt kreativt fyllnadsmaterial för gabioner.

Se fler tips för kreativa fyllnadsmaterial

Gabionbänk med träbrädor

Gabionbänk med träbrädor

Man kan även tillverka personliga sittlösningar med hjälp av stenkorgarna. Gabionbänkar med en sittyta i trä är robusta och kan användas året runt. DIY-fans kan naturligtvis bygga dessa unika trädgårdsmöbler själva. Här används den fyllda trådnätskorgen som bas och en därpå monterad bräda som säte.

Bygg gabionbänkar själv

Gabionbänk med träbrädor

Gabionvägg i kombination med trästaket

I kombination med ett trästaket blir en enkel gabionvägg mycket mer originell. Trästaketet bryts av med lämpliga gabionpelare. De smala stenkorgarna finns i Gabions24 webbutik med olika maskstorlekar och i olika storlekar.

För övrigt kan gabionväggar beställas i önskad storlek med hjälp av vår online-konfigurator. Välj helt enkelt en av tre maskstorlekar (5 x 5 cm, 5 x 10 cm, eller 5 x 20 cm) och längd, höjd och djup hos trådkorgen. Priset på din måttade gabionvägg visas direkt.

Konfigurera gabionväggar nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *