Kreativt fyllnadsmaterial för gabioner

Oftast fylls gabioner med natursten. Men i grund och botten är kreativiteten i påfyllningen av trådkorgarna nästan obegränsad, så länge materialet är väderbeständigt. Låt dig inspireras av oss!

Fyll gabioner med sandsten, granit, grus eller marmor

Det finns olika sorters sten: Natursten finns i många olika storlekar, former och färger. I linje med storleken på stenarna måste maskstorleken hos gabionerna väljas. Kombineras natursten med varandra, kan fantastiska mönster eller figurer skapas i stenkorgarna. Naturligtvis kan också hela gabionkolumner med olika stenfärger placeras bredvid varandra.

Fyll gabioner med glasstenar

Glasstenar är ett populärt fyllnadsmaterial för gabioner. De finns också i olika färger, såsom grönt, blått eller vitt, så kreativa mönster kan skapas även här. Naturligtvis kan man också kombinera natursten och glassten med varandra.

Belysta gabioner

Eftersom de är genomskinliga trots färgningen, lämpar sig gabioner fyllda med glassten särskilt väl att belysas inifrån. Men ljuselement kan även integreras i massiva gabioner. Enklast fungerar belysningen med ett ljusnät från juldekorationen som helt enkelt kastas över stenmagasinet.

Fylla gabioner med gatsten

Gatstenar kan också användas för fyllning av gabioner. På grund av sin kvadratiska form fyller dessa gabionerna särskilt väl. Den som vill få med lite färg, kan till exempel måla enskilda stenar. På grund av symmetrin kan ord och siffror skrivas med olikfärgade gatstenar. Så kan gabionstaket t.ex. samtidigt visa gatunumret.

Köp gabioner online!

Fylla gabioner med trä, lera och naturprodukter

Ett alternativ till att fylla med natursten är skiktade taktegel. De ger gabionerna en mycket linjär struktur. Tegelrör å andra sidan skapar ett ljust, öppet och naturligt runt intryck. Alternativt kan träplankor eller massiva träpålar användas.

Den som föredrar det än mer naturligt, kan fylla gabionerna med halm – antingen lös eller i balar. Här bistår gabion-konfiguratorn i gabioner24.se med att hitta en trådkorg som motsvarar storleken på balen. Andra organiska fyllnadsmaterial är kottar, flis eller snäckskal. Dock måste alla dessa fyllningar bytas vid behov, då de ruttnar under väderbetingelserna.

Plantera gabioner

Förutom den klassiska upphöjda gabionbädden finns det andra sätt att plantera gabioner: Kläs gabionerna runtom med kokosmattor och sedan fylls med jord, kan de inte bara planteras upptill, utan på alla sidorna. Klipp ett hål i önskad plats i kokosmattan, plantera en växt – klart. Alternativt kan bambu- eller vassväxter planteras i de tomma gabionerna, de växer långt utanför gabionerna och stabiliserar dessa nertill.

Köp planterings-gabioner online

Gabioner som färgstarka och ädla blickfång

Gabioner används som små bänkar eller bord för en lekplats i trädgården? Gabionerna blir ett glatt och färgstarkt blickfång när de fylls med färgglada plastbollar, som normalt används i ett bollhav.

Särskilt vackert ser gabionen ut när den är fylld med tomflaskor. Med de runda flaskbottnar skapas ett vackert mönster, olikfärgade flaskor ställer in ytterligare färgaccenter. Måttbeställs gabioner kan längd och diameter hos flaskorna beaktas optimalt vid fyllningen.

Naturligtvis kan de ovan nämnda fyllmedel kombineras med varandra, till exempel som en vägg med gabionblock i olika fyllningar eller skiktat inom en stor gabion. Både vikten hos materialet och maskstorleken hos trådkorgarna måste beaktas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *