Bygg själv bänkar av gabioner

Gabioner kan användas för utformningen av trädgårdsmöbler. Därför att gabionbänkar är robusta och kan användas året runt. Vi förklarar hur man bygger anpassade sittgrupper med gabioner.

Bygg gabionbänkar själv

Det enklaste sättet att tillverka en sittbänk med en gabion är att använda den fyllda trådkorgen som underbyggnad och därpå montera ett bräde som sittyta. För att göra gabionbänken lite luftigare kan gabionerna också endast används vid ändarna av bänken som stöd. För en längre bänk bör flera kortare element användas, vilket ger sittytan en bättre stabilitet.

Den som i sin trädgård vill skapa en större sittö kan med flera element bygga en grund för en större liggyta. Denna kläs sedan med träplankor och utrustas med kuddar.

Köp gabioner online

Stenkorgar bänkar

Gabionbänkar med sidobord och ryggstöd

Alternativt kan en hängande sits dras mellan två gabioner. För att dessa ska vara stadiga, måste man skapa en särskilt stabil bottenkonstruktion med ankare i gabionen. Om ytorna hos de två fristående gabionpelarna är tillräckligt stora, kan de kläs med bräder och användas som sidobord till bänkarna. Eller man använder dem som blomkrukor och planterar dem.

För ännu mer sittkomfort kan ett extra ryggstöd byggas in med gabionbänken. Antingen används för detta ändamål en motsvarande färdig konstruktion av trä och stål, eller man använder en gabionvägg som ryggstöd. Dynor kan användas som stoppning även här. Förutom som bänkar kan gabioner naturligtvis också vara utformade som enskilda stolar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *