60 års erfarenhet av sten och stål Betala med faktura Fri frakt inom Sverige vid beställning över 750 kronor  

upphöjd bädd galvaniserad plåt (184 x 60 x 90 cm)

11786
696,31 skr *

Inkl. moms excl. Fraktkostnad

Leveranstid: 5-7 dagar

Upphöjda bäddar ger ett bekvämt sätt för odling av örter,... mer
Produktinformation "upphöjd bädd galvaniserad plåt (184 x 60 x 90 cm)"

Upphöjda bäddar ger ett bekvämt sätt för odling av örter, grönsaker och blommor. Särskilt i små trädgårdar så utvidgar upphöjda bäddar trädgårdsanläggningar. Men de är också mycket populära i större trädgårdar eftersom växterna är skyddade från hundar och rävar och mer sällan attackeras av skalbaggar, sniglar eller larver. Den upphöjda bädden gjord av metallplåt erbjuder en särskilt visuellt tilltalande och mer praktisk lösning.


Upphöjd bädd som humustillverkare


Upphöjda bäddar gjorda av plåt har inga golv. Därför tillåter dessa upphöjda bäddar jämn ventilation och dränering av jorden. Om de olika jordlagren och komposten fylls på korrekt, blir en upphöjd bädd en tillverkare av humus. Jorden blir så näringsrik att ytterligare gödsel är onödig. Typiskt sätt så fylls en upphöjd bädd först med grenar. Grenarna blir mindre upp mot toppen. Sedan följer mer trädgårdsavfall och slutligen en skyddande humusjord där sticklingar kan planteras. För olika växter, rekommenderas olika system av lager. Med örter och sallader rekommenderas följande system: Det nedersta lagret skall bestå av grenar, följt av trädgårdsavfall, trädgårdsjord, kompost och planteringsjord eller humus.


Fördelarna med galvaniserad plåt


Galvaniserad plåt är belagd med ett ytterst tunt skikt av zink. Zink skyddar mot rost och gör den upphöjda bädden extremt tålig och resistent mot olika väderförhållanden. Till skillnad från upphöjda bäddar gjorda av trä, måste en upphöjd bädd av plåt inte målas eller färgas. Den är alltid visuellt tilltalande och det räcker att torka av ytan några gånger om året med en fuktig trasa. Det rekommenderas dessutom för upphöjda bäddar i trä att klä denna med dammplast innan du fyller den. Detta är inte heller nödvändigt i en upphöjd bädd av plåt. Grenar, kompost och jord kan tillsättas direkt in i den, då materialet är galvaniserat och skyddat mot korrosion.


Enkel konstruktion


Den upphöjda bädden är mycket lätt att installera. Sidorna behöver endast monteras med ett par skruvar. Botten skall vara platt. Strukturen och fyllning av den upphöjda bädden kan därför göras med några enkla steg utan problem. Den upphöjda bädden är rektangulär med en sidolängd på 184 x 90 centimeter. Den är 60 centimeter hög och har den optimala höjden för plantering och skörd.


Relaterade länkar "upphöjd bädd galvaniserad plåt (184 x 60 x 90 cm)"
Läsa, skriva och diskutera omdömen... mer
Skriva omdöme
Omdömen släpps efter granskning.

De fält som markerats med * är obligatoriska fält.

Senast betraktad
Aktueller Hinweis
Återruppringning
Ring Gabiona